torsdag 10 februari 2011

MICK & BIANCA JAGGER

När paret knöt sina äktenskapliga band, skrev Bianca in sig i modehistorien med sin unika brudklädsel. Istället för en traditionell historia, valde hon att bära en snäv vit långkjol med tillhörande vit kavaj och hatt. En ikonisk look som kopierats i det oändliga alltsedan dess. 70-tals hippiechic när det är som bäst!

Bröllopet som stod i Saint Tropez 1971 blev allt annat än lugn och intim. Platsen hade formligen översvämmats av en ettrig bisvärm av paparazzis, vilket fick brudparet att nästan ställa in ceremonin. Efter dispyter med den lokala polisen, fullföljdes dock planerna. Om än någon timme försenat.


Mick Jagger mötte Bianca på ett party efter en Rolling Stones konsert. Hon är ursprungligen från Nicaragua men kom till Europa för att studera politik. Äktenskapet höll i 8 år.

Äktenskapstycke? Ja vad säger man? Samma skarpa drag, samma markerade ögonbryn, samma kantiga ansiktsform. Och sist men inte minst, som grädde på moset, pricken över i:et, smöret i gröten: samma stora, breda, härligt truliga läppar! Betyg: 9/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar