lördag 5 februari 2011

GRETA GARBO & JOHN GILBERT

Det var allmänt känt att Gilbert var vansinnigt förälskad i Greta. Han lät henne bo gratis i ett hus på sina ägor. Han friade även till henne flera gånger. Till sist sa hon ja, och hade blivit Mrs Gilbert 1927, om det inte var för en liten detalj… Hon dök aldrig upp på deras bröllopsdag!

Dåtidens skvallerspalter spekulerade ivrigt om deras romans, som sägs ha pågått både på duken och utanför. John Gilbert var son till en framgångsrik komiker och kom att bli en av stumfilmserans största stjärnor. Greta Garbo och John spelade mot varandra i hela fyra storfilmer, bl.a. i Åtrå och Drottning Christina.

Ljudfilmens intrång gjorde att Johns stjärnglans började mattas av. Hans röst ansågs för ljus och gäll för den store älskaren som han oftast spelade. Han fick stora alkoholproblem och avled endast 36 år gammal. Greta kom inte på hans begravning.

Äktenskapstycke? Greta är vacker som en gudinna. John är inte så pjåkig heller, men ser ut som Charlie Chaplin bredvid henne. Några iögonfallande likheter är det inte heller tal om. Betyg: 4/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar